Kineski turisti lakše do vize Velike Britanije i Belgije

"Ova šema će ponuditi višestruku uslugu za kineske posjetioce Velikoj Britaniji i Evropi, bez obzira da li oni dolaze ovde radi posla ili odmora. Nastavićemo sa praksom da naša viza bude najviše klase kako bi se osiguralo da naše granice budu zaštićene, a da Britanija ostane otvorena za biznis", navela je britanska ministarka unutrašnjih poslova
54 pregleda 0 komentar(a)
Kinezi, Kineski turisti, Foto: Shutterstock
Kinezi, Kineski turisti, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.06.2015. 07:58h

Velika Britanija i Belgija objavile su danas da su uvele novu, lakšu viznu proceduru za kineske državljane koji žele da posjete te zemlje, ali i ostale zemlje Šengenskog prostora.

Dvije zemlje Evropske unije (EU) navele su da će pilot šema, od 1. jula, omogućiti kineskim turistima i poslovnim ljudima da se prijave za dobijanje viza za te dvije zemlje "samo jednom posjetom mestima za aplikaciju" za vizu u Pekingu, Šangaju i Guangdžou.

"Ova šema će ponuditi višestruku uslugu za kineske posjetioce Velikoj Britaniji i Evropi, bez obzira da li oni dolaze ovde radi posla ili odmora. Nastavićemo sa praksom da naša viza bude najviše klase kako bi se osiguralo da naše granice budu zaštićene, a da Britanija ostane otvorena za biznis", navela je britanska ministarka unutrašnjih poslova Tereza Mej u saopštenju.

Režim šengena omogućava da onaj koji dobije belgijski ili britansku vizu može da posjeti bilo koju od ostalih 25 zemalja te zone, prenijela je agencija AFP.

Bonus video: