Žan Mari Le Pen tužio svoju partiju zbog suspenzije

Marin Le Pen je suspendovala svog oca, pošto je ponovio zapaljive primjedbe iz prošlosti, kada je nacističke gasne komore nazvao "detaljima istorije"
0 komentar(a)
Žan Mari Le Pen, Marin Le Pen, Foto: Reuters
Žan Mari Le Pen, Marin Le Pen, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.06.2015. 10:46h

Veteran krajnje desnice, francuski nacionalistički političar Žan Mari Le Pen podnio je današ tužbu sudu protiv svoje stanke Nacionalni front, koju je svojevremeno osnovao, zbog odluke te partije da ga suspenduje sa mjesta počasnog predsjednika, zbog antisemitskih izjava.

Le Pen, koji ima 86 godina, je u velikom sukobu sa svojom ćerkom Marin, koja sada vodi stranku i želi da se distancira od očevih ekstremističkih stavova, prenose agencije.

Le Pen se obratio sudu u Nantereu, zapadno od Pariza, koji se bavi posebno brzim slučajevima, naveli su fransuki radio i televizija.

Stranka planira da dopusti članovima da narednih nedjelja glasaju o tome da li da mu ukunu titutlu doživotnog predsjednika.

Marin Le Pen je suspendovala svog oca, pošto je ponovio zapaljive primjedbe iz prošlosti, kada je nacističke gasne komore nazvao "detaljima istorije".

Kako izgleda, to je bila kap koja je prelila čašu za Marin, koja želi da oslobodi stranku svog otvoreno rasističkog i antisemitslog imidža, što je i dovelo do njenog razlaza sa ocem.

Bonus video: