Grčka: Sporazum s kreditorima do 18. juna, ili nikad

Vlada u Atini već četiri mjeseca pregovara sa kreditorima, kojima je ponudila reformu penzionog sistema, poreza na dodatu vrijednost i povećanje primarnog budžetskog suficita, ali i zahtjevala od kreditora otpis dijela duga
2 komentar(a)
Grčka, kriza, Foto: Shutterstock
Grčka, kriza, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.06.2015. 08:53h

Grčka mora da na sastanku eurozone, 18. juna, postigne dogovor sa kreditorima, Evropskom unijom i Međunarodnim monetarnim fondom, saopštila su dva ministra iz grčke vlade.

"Dogovor će biti postignut do 18. juna ili nikada", izjavio je grčki ministar odbrane Panos Kamenos u intervjuu za grčku televizijsku stanicu Mega, prenosi Frans pres.

Sa druge strane, grčki ministar za državnu upravu, Alekos Flamburaris, blizak saradnik premijera Aleksisa Ciprasa, izjavio je za televizijsku stanicu ERT da se nada da će sporazum biti postignut brzo, odnosno 18. juna kada se sastaje eurogrupa.

Vlada u Atini već četiri mjeseca pregovara sa kreditorima, kojima je ponudila reformu penzionog sistema, poreza na dodatu vrijednost i povećanje primarnog budžetskog suficita, ali i zahtjevala od kreditora otpis dijela duga.

Bonus video: