Merkel: Gdje ima volje, ima i načina za rješenje grčke krize

"Imaćemo samo jednu poruku, a to je da moramo djelovati brzo i da ne smijemo popustiti niti dozvoliti jrešenje koje će biti loše za Grčku, za Evropsku uniju i eurozonu", izjavio je Oland po dolasku na samit
0 komentar(a)
Angela Merkel, Aleksis Cipras, Foto: Reuters
Angela Merkel, Aleksis Cipras, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.06.2015. 15:30h

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je rješenje grčke dužničke krize moguće, i dodala da je na raspolaganju grčkom premijeru Aleksisu Ciprasu za sastanak, ako on to bude želio.

"Tamo gdje ima volje, ima i načina. Međutim, svaki dan se računa", izjavila je Merkelova novinarima po dolasku na samit lidera Evropske unije i Latinske Amerike u Briselu, kome takođe prisustvuje i Cipras, prenijela je agencija Frans pres.

Sa druge strane, francuski predsjednik Fransoa Oland je pozvao Grčku i njene kreditore, Evropsku uniju i Međunarodni monetarni fond, da ubrzaju napore za postizanje sporazuma kojim bi se odblokirala isplata preostale kreditne pomoći Atini.

"Imaćemo samo jednu poruku, a to je da moramo djelovati brzo i da ne smijemo popustiti niti dozvoliti jrešenje koje će biti loše za Grčku, za Evropsku uniju i eurozonu", izjavio je Oland po dolasku na samit.

Bonus video: