Grčka od MMF-a dobila odlaganje otplate duga

Procjene su da će MMF odobriti ovaj zahtjev, ocjenjuje Katimerini, i dodaje da bi na taj način Atina izbjegla vraćanje tranše duga MMF-u u visini od 300 miliona eura koja sjutra dospijeva na naplatu
0 komentar(a)
Grčka, Foto: Reuters
Grčka, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.06.2015. 19:27h

Grčki zvaničnici zatražili su da objedine četiri tranše duga koje ovog mJeseca treba da vrate Međunarodnom monetarnom fondu i da ukupnu sumu od 1,5 milijardi eura uplate do kraja ovog mjeseca, piše danas grčki dnevnik Katimerini.

Grčka vlada je i dobila od MMF odlaganje isplate duga toj organizaciji, saopštili su večeras izvori bliski vladi u Atini i MMF-u-

"Iskoristili smo mogućnost koji nam daje propis MMF-a kako bismo dobili na vremenu o pregovorima", izjavio je Frans presu izvor blizak grčkoj vladi.

Na taj način Atina je izbjegla vraćanje tranše duga MMF-u u visini od 300 miliona eura koja je sjutra dospijevala na naplatu, prenosi britanska agencija Rojters.

Grčka ubrzano ostaje bez finansijskih sredstava, a sa kreditorima još nije postigla sporazum o razmjeni finansijskih sredstava za sprovođenje reformi.

Bonus video: