IMAJU SAMO DAN

Lagard uvjerena da će Grčka izvršiti uplatu MMF

Novi predlog je, prema njenim riječima, fleksibilniji u odnosu na prethodne programe i nastoji da ublaži posljedice neophodnih mjera koje treba da omoguće Grčkoj da se vrati na put stabilnosti
0 komentar(a)
Kristin Lagard, Foto: Reuters
Kristin Lagard, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.06.2015. 15:30h

Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Kristin Lagard, izrazila je danas uvjerenje da će Grčka sjutra uplatiti tranšu duga MMF-u, jer zvanična Atina razmatra novi predlog dobijen od kreditora.

"Predlog koji su juče Atini iznijeli kreditori, sa revidiranim ciljevima za grčku vladu, očigledan je dokaz velike fleksibilnosti na strani institucija", izjavila je Lagardova, a prenosi agencija Frans pres.

Ona je jučerašnji sastanak grčkog premijera Aleksisa Ciprasa i visokih zvaničnika Evropske unije ocijenila kao konstruktivan, izvijestio je portal "Market voč".

"Sastanak je očigledno otvorio vremenski okvir u kom ćemo moći da čujemo stavove grčkih vlasti o zajedničkom predlogu grčkih povjerilaca, Evropske komisije, Evropske centralne banke i MMF-a", rekla je Lagardova.

Novi predlog je, prema njenim riječima, fleksibilniji u odnosu na prethodne programe i nastoji da ublaži posljedice neophodnih mjera koje treba da omoguće Grčkoj da se vrati na put stabilnosti.

"Postoji fleksibilnost na planu tržišta rada, tempa fiskalne konsolidacije i vremenskog okvira konsolidacije", poručila je Lagardova.