OSTALI OSTACI..

Francuska ministarka osudila seksizam u politici

Roajal, koja je bila u dugogodišnjoj vezi s predsjednikom Fransoaom Olandom s kojim ima četvoro djece, demantovala je glasine o ponovoj ljubavnoj aferi jer su sve više zajedno u javnosti
0 komentar(a)
Segolen Rojal, Foto: Reuters
Segolen Rojal, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.05.2015. 18:49h

Francuska ministarka ekologije i jedan od najmoćnijih političara u toj zemlji, Segolen Roajal osudila je danas "uporni seksizam" u politici, priznajući da je situacija ipak bolja u odnosu na 80-te godine.

Segolen Roajal, koja je 2007. godine bila kandidat za predsjedničke izbore u Francuskoj, izjavila je u intervjuu za AP da je seksizam opao ali postoje "ostaci jer mnogi muškarci nesvjesno misle da je vlast samo namijenjena njima".

Francuska političarka je rekla da nema nijedan savjet da da Hilari Klinton, kandidatkinji demokrata za predsjedničke izbore u SAD 2016. godine, ocjenjujući da ona ima "izvanredno političko iskustvo".

Segolen Roajal, koja je bila u dugogodišnjoj vezi s francuskim predsjednikom Fransoaom Olandom s kojim ima četvoro djece, demantovala je glasine o ponovoj ljubavnoj aferi jer su sve više zajedno u javnosti.

Prema njenim riječima, u pitanju je "čista politička stvar" jer se francuske vlasti pripremaju za međunarodni skup o klimatskim promjenama koji je zakazan krajem godine.

Preporučujemo za Vas