Jildiz: Radimo na Turskom toku, jer brinemo o svojim interesima

Gazprom je 19. maja saopštio da će postavljanje cjevovoda početi u junu
0 komentar(a)
Rusija i Turska, Foto: Shutterstock
Rusija i Turska, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.05.2015. 14:45h

Turska će razvijati projekt Turski tok, polazeći od svojih nacionalnih interesa, saopštio je turski ministar energetike i prirodnih resursa, Taner Jildiz.

"Neke države EU mogu imati svoje mišljenje o tome, ali Turska, misleći na svoje nacionalne interese, radi na projektu Turski tok. Kada se radi o našim interesima, o njima vodimo računa i zato će taj projekat nastaviti da se razvija. Tim povodom nastavljamo pregovore s Gazpromom", rekao je Jildiz, prenosi SEEbiz.

Turska je tako službeno demantovala navode medija o tome da bi izgradnju gasovoda mogle poremetiti nesuglasice između Moskve i Ankare povodom "jermenskog pitanja".

Gazprom je 19. maja saopštio da će postavljanje cjevovoda početi u junu.

Istovremeno, ambasador Turske u Rusiji, Umit Jardim, saopštio je da još nije potpisan obavezujući ugovor o izgradnji Turskog toka između Moskve i Ankare, kao i da se očekuje da cjevovodi budu u funkciji nakon 2017. godine.

"Bilo bi neprecizno kada bismo sada rekli da će gasovod biti pokrenut sljedeće ili 2017. godine", rekao je Jardim, dodajući da Turska i Rusija još nijesu ni počele projekt.

Bonus video: