Zeman: Rusija bi mogla postati članica EU

"Kao prvo, mi imamo slobodne izbore. Kao drugo, imamo političke partije. Postoji opozicija, istina slaba, ali je to problem opozicije. Svako odgovara za sebe, a ne za drugoga"
4 komentar(a)
Miloš Zeman, Vladimir Putin, Foto: Reuters
Miloš Zeman, Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.05.2015. 06:54h

Predsjednik Češke Miloš Zeman izjavio je da nije isključeno da bi Rusija kroz 20 godina mogla postati članica Evropske Unije.

"Možda će, na primjer, Rusija postati članica EU. Naše se privrede međusobno dopunjuju. Rusiji je potrebna savremena tehnologija, dok su EU potrebni energetski resursi", rekao je Zeman u intervjuu ruskom listu "Komersant".

Govoreći o Rusiji, češki lider je izjavio da, po njegovom mišljenju, u ovom trenutku u zemlji vlada "uglavnom demokratija".

"Kao prvo, mi imamo slobodne izbore. Kao drugo, imamo političke partije. Postoji opozicija, istina slaba, ali je to problem opozicije. Svako odgovara za sebe, a ne za drugoga", rekao je Zeman.

"Osim toga, demokratija - to je, takođe, i decentralizacija, regionalno samoupravljanje. Najvažnije je da postoji podjela vlasti koja daje veća prava regionima. To, po mom mišljenju, i jeste put ka demokratiji", naveo je predsjednik Češke u intervjuu "Komersantu".

Bonus video: