Raul Kastro prvi stigao u Moskvu

Kastro će se tokom posjete Moskvi susresti sa visokim ruskim zvaničnicima, uključujući predsjednikla Vladimira Putina i premijera Dmitrija Medvedeva
3 komentar(a)
Raul Kastro, Foto: Reuters
Raul Kastro, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.05.2015. 10:46h

Kubanski predsjednik Raul Kastro je prvi od pozvanih svjetskih lidera stigao u posjetu Rusiji, tokom koje će prisustvovati i vojnoj paradi za Dan pobjede, 9. maja.

Kastro je u Moskvu doputovao juče, a ovo mu je treća posjeta Rusiji otkad je postao predsjednik Kube, saopštila je pres služba Kremlja za AFP.

Kastro će se tokom posjete Moskvi susresti sa visokim ruskim zvaničnicima, uključujući predsjednikla Vladimira Putina i premijera Dmitrija Medvedeva.

Sa Putinom se kubanski predsjednik posljednji put sreo jula prošle godine, kada je ruski predsjednik doputovao na Kubu u okviru svoje latinoameričke ture.

Prema saopštenju ruske vlade, očekuje se da će Kastro i Medvedev u današnjim razgovorima razmatrati saradnju dvije zemlje u oblasti energetike, saobraćaja i zdravstva.

Rusija i Kuba su bile saveznice tokom sovjetske ere, a Raul Kastro je u to vrijeme na desetine puta bio u posjeti Moskvi u svojstvu kubanskog ministra odbrane.

On je, između ostalog, tokom posjete 1962. ugovorio razmještanje sovjetskih nuklearnih raketa na Kubi, što je dovelo do međunarodne krize.

Bonus video: