Zeman: ID veća opasnost nego Rusija

On je u intervjuu za Wall Street Journal, rekao da Rusija može da bude strateški partner u borbi protiv međunarodnog terorizma i izjasnio se protiv sankcija koje je Zapad uveo Rusiji, zbog njene uloge u ukrajinskoj krizi
0 komentar(a)
Miloš Zeman, Foto: Beta/AP
Miloš Zeman, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.05.2015. 07:08h

Ruski predsjednik Vladimir Putin može da bude ključni saveznik u borbi protiv islamskih ekstremista, ocijenio je češki predsjednik Miloš Zeman.

Islamska država predstavlja veću opasnost nego Rusija, dodao je Zeman.

On je u intervjuu za Wall Street Journal, rekao da Rusija može da bude strateški partner u borbi protiv međunarodnog terorizma i izjasnio se protiv sankcija koje je Zapad uveo Rusiji, zbog njene uloge u ukrajinskoj krizi.

Te sankcije su, prema Zemanovom mišljenju, kontraproduktivne, jer su samo povećale rejting ruskog predsjednika, prenose češki elektronski mediji.

Zeman je dodao i da bi, ukoliko se situacija na istoku Ukrajine pogorša, trebalo pojačati sankcije, ali i da bi ih trebalo smanjiti, ako se situacija popravi.

Češki predsjednik takođe smatra da, za razliku od Krima, Rusija neće pripojiti istočnu Ukrajinu, jer bi za Putina to bilo "političko samoubistvo".

Bonus video: