Sastanak Oland-Putin 24. aprila u Jerevanu

Sastanak Olanda i Putina u Jerevanu dolazi poslije odluke francuskih vlasti da suspenduju isporuku desantnih nosača helikoptera "mistrala" Rusiji zbog zapadnih sankcija uvedenih zbog njene uloge u ukrajinskoj krizi
0 komentar(a)
Vladimir Putin, Fransoa Oland, Angela Merkel, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Fransoa Oland, Angela Merkel, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.04.2015. 18:54h

Predsjednici Francuske i Rusije, Fransoa Oland i Vladimir Putin, razgovaraće o situaciji u Ukrajini 24. aprila u Jerevanu, gdje će prisustvovati obilježavanju 100 godina od genocida nad Jermenima, saopštila je Jelisejska palata.

Putin i Oland će tada razgovarati o Ukrajini, a dva dana ranije, francuski predsjednik će u Parizu razgovarati sa ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom.

Oland i njemačka kancelarka Angela Merkel bili su posrednici u postizanju prekida vatre u istočnoj Ukrajini. Na tim mirovnim pregovorima su učestvovali Putin i Porošenko.

Sastanak Olanda i Putina u Jerevanu dolazi poslije odluke francuskih vlasti da suspenduju isporuku desantnih nosača helikoptera "mistrala" Rusiji zbog zapadnih sankcija uvedenih zbog njene uloge u ukrajinskoj krizi.

Putin je poslije te odluke rekao da očekuje da Francuska vrati Rusiji novac koji je unapred dala, ako ti brodovi ne budu isporučeni.

Ugovor je vrijedan 1,2 milijardi eura.

Bonus video: