Putin: Ne očekujem skoro ukidanje sankcija

Na pitanje da li bi sankcije mogle da ostanu na snazi više decenija, Putin je rekao da "Rusija nije Iran", prenijeli su ruski mediji
2 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.04.2015. 10:10h

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas u emisiji "Direktna linija" da sankcije protiv njegove zemlje neće skoro biti ukinute zato što geopolitički partneri Rusije "žele da ometu naš razvoj".

Na pitanje da li bi sankcije mogle da ostanu na snazi više decenija, Putin je rekao da "Rusija nije Iran", prenijeli su ruski mediji.

Putin je istakao da će sankcije primorati Rusiju da modernizuje svoju industriju i poljoprivredni sektor, tako da nema potrebe da se čeka da one budu ukinute.

Komentarišući trenutnu geopolitičku i ekonomsku situaciju u kojoj se nalazi Rusija, njen predsjednik je poručio: "Moramo da iskoristimo tu situaciju u našu korist. Mi to možemo".

Putin 13. put učestvuje u emisiji "Direktna linija", gde uživo odgovara na pitanja građana Rusije na razne teme, a program zajednički organizuju dva državna televizijska kanala - "Kanala 1" i "VGTRK".

Prije početka emisije građani su posredstvom telefona, sms poruka, mejlova i video-poruka uputili Putinu oko 2,5 miliona pitanja, što je daleko više nego prošle godine, objavio je kanal "Rosija 24".

Bonus video: