Lavrov: Porošenko da neutrališe one koji žele građanski rat

Lavrov je rekao da je, koliko je njemu poznato, Dmitrij Jaroš, lider ultranacionalističke organizacije Desni Sektor, koja je zabranjena kao ekstremistička u Rusiji, postao savjetnik vrhovnog komandanta odbrane, odnosno Porošenka
51 pregleda 0 komentar(a)
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.04.2015. 15:07h

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko treba da neutrališe one koji žele da Ukrajinu ponovo uvuku u građanski rat, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Već sam rekao, tokom sastanaka sa evropskim ministrima i svojim ukrajinskim kolegom: svi razumiju da Porošenko ima prilično ozbiljnu opoziciju, štaviše, opasno radikalnu koja traži veličanje Stepana Bandere (ukrajinski nacionalistički vođa tokom Drugog svjetskog rata)", kazao je Lavrov, prenose agencije.

Šef ruske diplomatije je rekao da je, koliko je njemu poznato, Dmitrij Jaroš, lider ultranacionalističke organizacije Desni Sektor, koja je zabranjena kao ekstremistička u Rusiji, postao savjetnik vrhovnog komandanta odbrane, odnosno Porošenka, prenio je TAS S.

Lavrov je podsjetio da je riječ o čoveku koji je 1. marta 2014. rekao da na "Krimu ne smije biti Rusa".

"Prije svega, ovo je poruka poslata žiteljima Krima i drugim stanovnicima Ukrajine koji govore ruski prije nego što je priča o takozvanom separatizmu počela. Drugo, on sada savjetuje predsjednika Ukrajine", rekao je Lavrov.

Bonus video: