Džonson ne isključuje mogućnost da zamijeni Mej

Džonson je rekao za BBC da predlog Mej za Bregzit neće dovesti do ponovnog preuzimanja kontrole od Velike Britanije, već do gubljenja kontrole pošto on znači prihvatanje pravila EU
1 komentar(a)
Boris Džonson, Foto: Reuters
Boris Džonson, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.09.2018. 19:47h

Bivši šef britanske diplomatije Boris Džonson izjavio je da će plan premijerke Tereze Mej za Bregzit donijeti "političku i ekonomsku katastrofu" i nije isključio mogućnost da pokuša da je zamijeni na čelu stranke i vlade.

On je u julu izašao iz vlade, navodeći kao razlog protivljenje planu Mej da zadrži bliske veze sa Evropskom unijom poslije izlaska Velike Britanije iz tog bloka krajem marta 2019. godine, navodi Asošiejted pres.

Džonson je rekao za BBC da predlog Mej za Bregzit neće dovesti do ponovnog preuzimanja kontrole od Velike Britanije, već do gubljenja kontrole pošto on znači prihvatanje pravila EU.

Šest mjeseci prije izlaska iz Unije, pregovori dvije strane o uslovima razlaza su u ćorsokaku, a vladajući britanski konzervativci duboko su podijeljeni oko narednih koraka.

Upitan više puta da li će pokušati da smijeni Mej i preuzme vođstvo u Konzervativnoj stranci i vladi, Džonson je danas odbio da isključi tu mogućnost, ali je rekao da je premijerka "izuzetna osoba".

Bonus video: