Peskov: Zapadni mediji su neozbiljni

Portparol Kremlja je naglasio da ne postoji nuklearna prijetnja koja dolazi iz Rusije
1 komentar(a)
Kremlj, Foto: Www.znanje.org
Kremlj, Foto: Www.znanje.org
Ažurirano: 02.04.2015. 13:46h

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da ne treba ozbiljno shvatiti napise u zapadnim medijima o navodnoj nuklearnoj prijetnji Rusije baltičkim državama.

On je dodao da su to nespretni natpisi u medijima koji nisu vođeni konkretnim informacijama, "da bi se onda uplašili onoga što su napisali.

"To je klasičan primjer kontinuirane histerije u demonizovanju ove zemlje. Naravno, takve medije ne treba uzimati ozbiljno", izjavio je Peskov, javila je ruska novinska agencija Tass.

Portparol Kremlja je naglasio da ne postoji nuklearna prijetnja koja dolazi iz Rusije.

"Naravno da ne postoji", tvrdi Peskov odgovarajući na pitanje da li Rusija prijeti nuklearnim oružjem Baltiku, istovremeno štiteći Krim.

Britanski list Tajms piše danas, pozivajući se na bilješke sa tajnog sastanka obavještajaca iz Moskve i Vašingtona, da je Putin upotrijebio prijetnju nuklearnim obračunom nad baltičkim zemljama - Letonijom, Litvanijom i Estonijom, da bi natjerao NATO da se povuče sa "granica" Rusije.

Ruski bezbjednosni podaci od prošlog mjeseca upozoravaju da je Putin spreman da odgovori silom.

Peskov je objasnio da je ruski predsednik Vladimir Putin pomenuo tu temu u ruskom dokumentarcu "Krim. Put kući" koji je premijerno prikazan 15. marta i bio je posvećen prvoj godišnjici prisajedinjenja Krima Rusiji.

Bonus video: