Desničari protiv Pjesme Evrovizije

Nagel objašnjava da je Eurosong, prema njegovom mišljenju, najbolji primjer za državno organizovano zatupljivanje naroda pod motom "hljeba i igara", sa ciljem skretanja pažnje sa realnih političkih problema
1 komentar(a)
Pegida, Foto: Reuters
Pegida, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.04.2015. 11:12h

Nekadašnji portparol desničarskog pokreta Pegida u Austriji, Georg Imanuel Nagel, namjerava da organizuje demonstracije protiv Pjesme Evrovizije, čiji je Beč domaćin u maju.

On je pozvao na protest pod motom "Protiv dekadencije i pada vrijednosti", na dan kada se održava finalno takmičenje.

Prema njegovoj zamisli, učesnici protesta marširaće 23.maja, sa početkom u 21 čas, kada se održava završnica Eurosonga, od dvorane u kojoj se održava takmičenje do centra Beča.

Nagel objašnjava da je Eurosong, prema njegovom mišljenju, najbolji primjer za državno organizovano zatupljivanje naroda pod motom "hljeba i igara", sa ciljem skretanja pažnje sa realnih političkih problema.

Na ovogodišnjem Eurosongu u Beču, boje Crne Gore "brani" Nenad Knežević Knez, koji nastupa sa pjesmom Adio.

Preko Fejsbuka on je već započeo kampanju za ovaj protest pozivajući na skup "za porodice i tradiciju kao najviše vrijednosti, protiv džender mejnstriminga, amerikanizacije i državnog zatupljivanja naroda".

Na svom sajtu Nagel se jasno izjašnjava prije svega protiv homoseksualnih brakova i prava na usvajanje djece za istopolne parove.

Bonus video: