PUTNIK SNIMAO SITUACIJU

Pad aviona Džermanvingsa: Na snimku zabilježene posljednje sekunde

Tužilac je rekao da video snimci nesreće još nisu zvaničan dio istrage, ali da bilo ko, ko posjeduje snimak "mora da ga odmah preda istražiteljima
7 komentar(a)
Džermanving, Foto: Beta/AP
Džermanving, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.04.2015. 11:31h

Snimak koji prikazuje posljednje sekunde u avionu Džermanvingsa, koji se prošle nedjelje srušio u francuskim Alpima, nađen je na mjestu nesreće, piše danas “Bild”, njemački list koji je imao uvid u snimak.

Snimak je nađen na mobilnom telefonu jednog od stradalih putnika aviona, koji je njemački pilot Andreas Lubic namjerno srušio u planinu.

Scene zabilježene na snimku prikazuju haos koji je vladao u avionu, uz vrisku i povike “Moj Bože”, što ukazuje da su putnici znali šta se dešava, prenosi Rojters.

Tužilac Bris Robin, koji se bavi ovim slučajem u Francuskoj, kazao je da nijedan od telefona nađenih na mjestu nesreće još nije poslat na analizu.

Roben je pozvao svakog ko posjeduje snimak nesreće da ga preda vlastima.

Robin je rekao da video snimci nesreće još nisu zvaničan dio istrage, ali da bilo ko, ko posjeduje snimak "mora da ga odmah preda istražiteljima", prenio je AFP.

Na snimku, opisan od strane “Bilda” kao “nesumnjivo autentičan”, može se čuti zvuk udaranja metala najmanje tri puta, moguće zvuka pilota koji je ostao ispred kokpita kada je Lubic zaključao vrata.

Špor: Još dugo će se čekati do saznanja šta se sve dogodilo

Direktor kompanije Džermanvings, Karsten Špor rekao je da će biti potrebno još dosta vremena kako bi se saznalo šta se sve dogodilo sa avionom.

Špor, koji je danas posjetio mjesto tragedije, obećao je da će se porodicama, koje su u nesreći izgubile svoje, pomagati koliko god je dugo moguće.

Istraga je pokazala da je kopilot Andreas Lubic, koji je bolovao od depresije i imao samoubilačke misli, namjerno srušio avion i u smrt odveo još 149 ljudi.

Ova tragedija je izazvala brojne polemike o tome da li poslodavac mora da bude obaviješten o zdravstvenom stanju zaposlenog, a piloti su se usprotivili predlozima da se, sigurnosti radi, ljekari oslobode obaveze čuvanja "lekarske tajne".

Preporučujemo za Vas