Ime pilota tragičnog leta Džermanvingsa, ime koje treba da se pamti

Lupao je po vratima i vikao Lubicu: "Za boga miloga, otvori vrata!", a potom je i sjekirom pokušao da se probije u kabinu. Njegovi pokušaji za proboj u kabinu na snimku se mogu čuti sve do zabijanja aviona u Alpe...
20 komentar(a)
Lufthanza, Germanwings, Foto: Reuters
Lufthanza, Germanwings, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.03.2015. 10:25h

Kapetan Patrik Sondhajmer istinski je heroj nesreće aviona Džermanvingsa o kome se posljednjih dana nije previše govorilo jer je pažnja javnosti usmjerena na kopilota Andreasa Lubica koji se, prema svemu sudeći, zaključao u pilotsku kabinu i srušio avion.

Sondhajmerova fotografija nije objavljena u medijima, kao što nije dobio glavne naslove u medijima. A on je do posljednjeg trenutka pokušavao da se probije u pilotsku kabinu u koju se zaključao kopilot.

Lupao je po vratima i vikao Lubicu: "Za boga miloga, otvori vrata!", a potom je i sjekirom pokušao da se probije u kabinu. Njegovi pokušaji za proboj u kabinu na snimku se mogu čuti sve do zabijanja aviona u Alpe.

Sondhajmer je bio otac dvoje djece, trogodišnjaka i šestogodišnjakinje. Njegova baka Marijan rekla je da je Sondhajmer kao dječak sanjao o tome da postane pilot kada odraste.

"Moj unuk je mrtav zbog idiota koji je to učinio cijelom letu i ubio toliko ljudi", rekla je gospođa Marijan.

"Jednostavno to ne mogu da razumijem. Kako je to mogao da učini", dodala je baka, piše danas Mirror.

Komemoracija za Sondhajmera održana je tokom vikenda blizu doma njegove bake u Dizeldorfu.

Bio je iskusan pilot sa 6.000 sati letenja u avionima tipa Erbas A320, a deset godina je letio za Lufthanzu prije nego se prebacio u "sestrinski" Džermanvings. Iz Lufthanze je tražio premještaj kako bi više bio sa porodicom i dvoje djece: Premještaj je dobio u maju prošle godine.

Bonus video: