Putin: Ovi trikovi ne pale kod Rusije, nikad nisu i neće

Putin je istakao da pokušaji da se zaplaši Rusija i na nju izvrši pritisak neće uspjeti
25 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.03.2015. 15:08h

Moskva je uvijk imala i imaće adekavtan odgovor na antiruske poteze, izjavio je danas predsjednik Rusije Vladimir Putin.

"To znači", precizirao je Putin, na sastanku Federalnog savjeta za bezbjednost (FSB), "da ćemo imati odgovor na sva sredstva koja se koriste za tzv. ograničavanje Rusije, od političke izolacije i ekonomskih pritiska do velikog informativnog rata i instrumenata specijalnih službi".

"Ovi trikovi ne pale kod Rusije, nikad nisu i neće ni u budućnosti", naveo je Putin.

"Situacija oko Rusije će se poboljšati, ako Moskva ne podlegne pritiscima, nego postane jača", rekao je Putin, prenosi TAS S.

"NATO razvija snage za brzo reagovanje i unapređujuje svoju infrastrukturu blizu naše i pokušava da poremeti nukleranu ravnotežu, kroz stvaranje evropskog i azijskog pacifičkog segmenta prtivraketne odbrane", kazao je Putin.

On je podsjetio da je "jednostrano povlačenje SAD iz antibalističkog sporazuma", zapravo srušio osnov i temelj modernog sistema međuanrodne bezbjednosti.

Putin je istakao da pokušaji da se zaplaši Rusija i na nju izvrši pritisak neće uspjeti.

"Uvijek smo imali i uvijek ćemo imati adekvatan odgvor na unutrašnje i spoljne prijetnje nacionalnu bezbjednosti. Situacija ne može ostati ovakva zauvijek i to će se promijeniti, nadam se na bolje, kada je u pitanju ova zemlja", kazao je ruski lider, dodajući da će se to dogoditi, "ne tako što će Rusija činiti ustupke i savijati se, već samo tako što će postati jača".

"Ruska kontraobavještajna služba stavila je tačku na aktivnosti više od 300 stranih agenata na teritoriji Rusije", dodao je Putin.

Putin je najavio da sloboda interneta u Rusiji neće biti smanjena, ali da će virtuelni prostor biti zaštićen od ilegalnih aktivnosti.

"Broj sajber napada na zvanične sajtove i informacione sisteme ruske valde nije u opadanju", kazao je Putin, dodajući da je prošle godine bilo oko 74 miliona takvih napada.

Pronađeno je više od 25.000 izvora sa nelegalnim publikacijama i više 1.500 ekstremističkih sajtova je zatvoreno.

"Nasatavićemo da čistimo ruski ineternet od kriminalnog materijala", dodao je Putin.

On je pohvalio FSB za efikasnu borbu protiv terorizma, zahtijevajući da "zbrišu sve što je ostalo od podzemlja".

Bonus video: