Pariz: Privedeni aktivisti Grinpisa zbog transparenta

Na transparentima, od kojih je jedan plutao po površini Sene, bila je prikazana slika Fransoa Olanda i njegovo obećanje da će do 2025. smanjiti zavisnost zemlje od nuklearne energije na 50 odsto
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.03.2015. 13:08h

U Parizu je privedeno pet pripadnika "Grinpisa" pošto su na mostu na rijeci Seni prešli zaštitnu ogradu i postavili transparente protiv nuklearne energije.

Francuska dobija oko dvije trećine svoje električne energije iz nuklearnih izvora, što je izdvaja i u svjetskim okvirima, a u planu je da se ove nedjelje na tu temu razgovara u francuskom parlamentu, prenijela je agencija AP.

Aktivisti "Grinpisa" su protest organizovali na mostu u blizini donjeg doma francuskog parlamenta, a na transparentima, od kojih je jedan plutao po površini Sene, bila je prikazana slika predsjednika Francuske Fransoa Olanda i njegovo obećanje da će do 2025. smanjiti zavisnost zemlje od nuklearne energije na 50 odsto.

Francuska ministarka za energetiku i zaštitu životne sredine Segolen Roajal je izjavila kako "Grinpis" želi da Francuska potpuno napusti nuklearnu energiju, ali se vlada sa time ne slaže.

Galerija

Bonus video: