"JEDAN OD NAJHRABRIJIH VOJNIKA"

Kadirov: Dadajev je patriota, dao bi život za Rusiju

"Svi koji znaju Zaura, tvrde da je duboko vjerujući čovjek i da je, kao i svi muslimani, bio potresen postupcima "Šarli ebdoa" i komentarima podrške štampanju karikatura", rekao je Kadirov, a prenosi Interfaks
30 komentar(a)
Ramzan Kadirov, Foto: Beta-AP
Ramzan Kadirov, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 15.02.2019. 21:40h

Čelnik ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je da Zaura Dadajeva, optuženog za ubistvo Borisa Njemcova, poznaje kao "istinskog patriotu Rusije".

Kadirov je rekao da Dadajev ne bi učinio ništa "protiv Rusije, za koju je mnoge godine rizikovao sopstveni život".

"Zaur je bio jedan od najneustrašivijih i najhrabrijih vojnika puka (u okviru MUP Rusije)... Naročito se istakao u borbi blizu sela Benoja, u specijalnoj operaciji protiv velike terorističke bande", naveo je Kadirov, ističući čvrsto uvjerenje da je on "iskreno predan Rusiji" i da je "bio spreman da da život za Otadžbinu", prenijele su ruske agencije. 

"Svi koji znaju Zaura, tvrde da je duboko vjerujući čovjek i da je, kao i svi muslimani, bio potresen postupcima "Šarli ebdoa" i komentarima podrške štampanju karikatura", rekao je Kadirov, a prenosi Interfaks. 

Dadajev je priznao da je učestvovao u ubistvu, a sud mu je odredio pritvor do 28. aprila >>> 

Kadirov je istakao da ne zna prave razloge i motive otpuštanja Dadajeva iz MUP-a i da je naložio da se istraže i oni i njegovo ponašanje pred odlazak iz službe. 

Prema njegovim riječima, ukoliko sud utvrdi da je Dadajev kriv za ubistvo, počinio je težak zločin. 

"Međutim, želim ponovo da kažem, da on nije mogao da učini ništa protiv Rusije, radi koje je godinama rizikovao sopstveni život", naveo je Kadirov na svom nalogu na Instagramu i dodao da je isto takav hrabar vojnik bio i Beslan Šavanov, za kojeg su pojedini mediji naveli da je izvršio samoubistvo prilikom pokušaja privođenja. 

"Vjerujemo da će biti sprovodena pažljiva istraga koja će pokazati da li je Dadajev zaista kriv i šta je bio uzrok njegovog postupka", rekao je on.