UN: Sukob u Ukrajini odnio 6.000 života

Komesarijat sa sjedištem u Ženevi podsjeća da je u proteklim nedjeljama došlo do žestokih sukoba u istočnoj Ukrajini, naročito u blizini aerodroma u Donjecku i oblasti Debaljceva
0 komentar(a)
Ukrajina, Foto: Reuters
Ukrajina, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.03.2015. 09:13h

Više od 6.000 ljudi poginulo je na istoku Ukrajine od početka krize u toj zemlji prije gotovo godinu dana, saopštio je Visoki komesarijat UN za ljudska prava.

Komesarijat je napomenuo da je na stotine civila i vojnika tamo ubijeno samo u proteklih nekoliko nedjelja.

Komesar UN za ljudska prava Zeid Raad al-Husein ukazao je u današnjem saopštenju da su istražitelji Komesarijata utvrdili da se "nemilosrdno uništavaju životi civila i infrastruktura" na istoku Ukrajine, gdje se proruski aktivisti bore protiv snaga ukrajinske vlade, prenosi AP.

Komesarijat sa sjedištem u Ženevi podsjeća da je u proteklim nedjeljama došlo do žestokih sukoba u istočnoj Ukrajini, naročito u blizini aerodroma u Donjecku i oblasti Debaljceva.

Američka agencija navodi da su, iako Rusija poriče da se njene trupe bore u Ukrajini, Ujedinjene nacije saopštile da "pouzdani navodi ukazuju na kontinuirani priliv teškog naoružanja i stranih boraca" iz Rusije proruskim aktivistima od decembra prošle godine.

Bonus video: