DALEKO OD OČIJU JAVNOSTI

Bler u Beogradu, držao predavanje ministrima

Predavanje je održano u Tolstojevoj 2 na Dedinju, ali ulaz ekipi B92 nije bio dozvoljen. Predavanje Tonija Blera trajalo je oko jedan sat, poslije čega su klub poslanika počeli da napuštaju ministri
89 pregleda 14 komentar(a)
Toni Bler, Foto: Beta/AP
Toni Bler, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.02.2015. 19:11h

Toni Bler je danas posjetio Beograd i održao jednosatno predavanje pojedinim ministrima Vlade Srbije. Njegova posjeta obavijena je velom tajne, saznaje b92.

Niko od ministara izlazeći sa predavanja nije želio da komentariše o čemu je bilo riječ.

Predavanje je održano u Tolstojevoj 2 na Dedinju, ali ulaz ekipi B92 nije bio dozvoljen. Predavanje Tonija Blera trajalo je oko jedan sat, poslije čega su klub poslanika počeli da napuštaju ministri.

Ipak, niko od njih nije želio da daje izjave. Na pitanja B92 nisu odgovorili ministri Dušan Vujović, Ivan Tasovac, Nikola Selaković i Zorana Mihajlović, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali je kratko rekao da će "o sastanku pričati neko drugi". U međuvremenu, vozila britanske ambasade defilovala su oko vile u kojoj su u tom trenutku sastanak imali srpski ministri i nekadašnji britanski premijer.

Nekadašnjem šefu britanske vlade očigledno je bilo bitno da u Beogradu ostane neprimjećen, pa je zato Klub poslanika napustio kroz zadnji izlaz, najvjerovatnije kroz kuhinju. Napustio je objekat u pratnji blindiranih kombija i automobila. Iako nam ulazak u sam objekat nije bio dozvoljen, saznali smo da je Toni Bler ministrima objašnjavao strategiju političkog djelovanja, odnose sa javnošću to kako bi trebalo da komuniciraju s medijima. Takođe, rekao im je da bi trebalo da se fokusiraju na tri ili četiri teme tokom svog mandata.