Nađeno sumnjivo pismo kod mjesta napada u Kopenhagenu

Policija je takođe danas javila da je jedan čovjek uhapšen tokom noći ali nije navela da li je hapšenje vezano za subotnji napad
71 pregleda 1 komentar(a)
Kopenhagen, Foto: Shutterstock
Kopenhagen, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.02.2015. 15:02h

Sumnjivo pismo nađeno je danas kod kulturnog centra u Kopenhagenu gdje se desio napad u subotu kada je ubijen jedan čovjek i ranjena tri policajca, javila je danska policija ali ubrzo kasnije dodala da pošiljka nije opasna.

Na lice mjesta na kratko su poslati demineri i evakuisan je kvart. Ispostavilo se da se radi o bezopasnom pismu u kome se eksplicitno pominje napad izvršen u subotu tokom debate u tom kafeu, saopštila je policija, a javlja danska novinska agencija Ritzau.

U subotu su se desila dva napada u Kopenhagenu, meta prvog bio je kafe Kulturnog centra "Krudttonden" gdje je u toku bila tribina o religiji i slobodi govora kada je ubijena jedna osoba a tri policajca su ranjena, a u drugom napadu na sinagogu u centru grada ubijen je jedan Jevrejin a dva policajca su lakše ranjena.

Čovjeka za koga se vjeruje da je vinovnik oba napada, ubila je policija u nedjelju u razmjeni vatre. Radi se o 22-ogodišnjem Dancu palestinskog porijekla Omaru el Huseinu.

"Policija je sada kod Krudttondena (kulturnog centra) poslije otkrića sumnjivog pisma", prvo je danas saopštila policija preko Tvitera i javila da su pozvani demineri, dodavši da je to redovna procedura.

Poslije dvadesetak minuta policija je saopštila da nema nikakve opasnosti, da je završena pretraga i da nisu nađeni tragovi eksploziva.

Policija je takođe danas javila da je jedan čovjek uhapšen tokom noći ali nije navela da li je hapšenje vezano za subotnji napad. Danski list Ekstra Bladet objavio je danas snimke velikog broja policajaca specijalaca kako sprovode hapšenje u kvartu gdje je osumnjičeni napadač ubijen.

Danska policija juče je saopštila da su uhapšena dva muskarca osumnjičena da su pomagali napadaču da sakrije oružje i da se skloni.

Bonus video: