Stros-Kan: Orgije su bile rijetke, nije bilo divljih stvari

Jedna od prostituki koja je svjedočila izjavila je da je Stros-Kan od nje zahtijevao "brutalan analni seks", iako mu je stavila do znanja da ne pruža te vrste usluga
63 pregleda 1 komentar(a)
Dominik Stros-Kan, Foto: Reuters
Dominik Stros-Kan, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.02.2015. 15:00h

Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros-Kan izjavio je danas na sudu u Lilu, gdje mu se sudi po optužbama za podvođenje, da nije počinio nikakvo krivično djelo.

Nekada najizgledniji kandidat socijalista za predsjednika Francuske optužen je za organizovanje lanca prostitucije u luksuznom hotelu "Karlton" u Lilu, gradu na sjeveru zemlje.

On je na početku svjedočenja istakao da su seksualne orgije kojima je prisustvovao bile veoma rijetke i da tu nije bilo nikakvih "divljih aktivnosti".

Međutim, jedna od prostituki koja je svjedočila izjavila je da je Stros-Kan od nje zahtijevao "brutalan analni seks", iako mu je stavila do znanja da ne pruža te vrste usluga.

Svjedokinja poznata kao Munija izjavila je da se taj "incident" dogodio na jednoj zabavi u Parizu, gdje su pored nje prisustvovale još četiri prostitutke.

"Mnogo sam plakala. Dominik je valjda shvatio da sam nesrećna nakon odnosa koji nisam željela", izjavila je svjedokinja optužbe i dodala da je odnos bio "sporazuman, ali malo brutalan s obzirom da je Stros-Kan znao da ona to ne želi, a ipak je insistirao".

"To je životinjski, neprirodan čin", prokomentarisala je Munija.

Njegova odbrana tvrdi da je istina da je on učestvovao u seksualnim zabavama u tom hotelu, ali da nije znao da su prisutne devojke bile prostitutke.

Stros-Kan je danas pred sudom ponovo negirao da mu je bilo poznato da su djevojke prostitutke, što tvrdi otkad je protiv njega podignuta optužnica. Na pitanje sudije da li se "predomislio" povodom te svoje tvrdnje, koja predstavlja ključnu tačku njegove odbrane, Stros-Kan je odgovorio: "Ne."

Korišćenje usluga prostitutki u Francuskoj nije ilegalno, ali njihovo podvođenje jeste pa bi, ukoliko bude proglašen krivim, Stros-Kan mogao da se suoči sa zatvorskom kaznom od 10 godina i novčanom od 1,5 miliona eura.

Očekuje se da će svjedočenje Stros-Kana (65) trajati tri dana, a to je njegovo prvo pojavljivanje na sudu u Lilu od početka suđenja 2. februara, kad je prisustvovao čitanju optužnice.

Jutros su uoči početka suđenja tri članice grupe Femen polunage skočile na automobil kojim se Stros-Kan dovezao do suda u Lilu.

Tri žene, koje su iznenada skinule ojdeću pokazujući uvrjedljive slogane na svojim telima i uzvikujući pogrdne riječi, policija je brzo opkolila i privela, a automobil u kojem se nalazio Stros-Kan ušao je u podzemnu garažu.

Na suđenju je juče svjedočila jedna bivša prostitutka, koja je rekla da ju je za 900 eura angažovao biznismen David Roke kako bi na jednoj seks-žurci bila upravo sa Stros-Kanom.

Bonus video: