Putin navodno pati od jednog oblika autizma

Osobe koje pate od Aspergera imaju teškoće u društvenoj interakciji, komunikaciji, mašti i kognitivnoj fleksibilnost. To se ispoljava, naročito kod muškaraca, nedostatkom empatije, nedovoljno razvijenom maštom, problemima u sklapanju prijateljstava i intenzivnom uživanju u specijalnim interesovanjima
13 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.02.2015. 18:47h

Vladimir Putin pati od Aspergerovog sindroma, tvrde stručnjaci istraživačkog instituta Pentagona.

Prema njihovoj posljednjoj studiji, kod ruskog predsjednika “došlo je do poremećaja neurološkog razvoja u djetinjstvu”, zbog čega danas ima dijagnozu Aspergerovog sindroma.

“Predsjednik Putin ima autistični poremećaj koji utiče na sve njegove odluke”, tvrdi Brenda Konors, stručnjak za analizu šema kretanja u američkom Koledžu za pomorsko ratovanje u Njuportu.

Nakon što je proučavala Putinovo kretanje na javnim okupljanjima, ona je zaključila da “Putin ima neurološki poremećaj”, prenosi Dejli mejl.

Dvije studije o Putinu sprovedene su u SAD: jedna 2008. i druga 2011. u okviru vojne strategije Pentagona.

U studiji se navode i citati dr Stivena Pordža, profesora psihijatrije na Univerzitetu u Severnoj Karolini, koji je izjavio da “Putin pati od jednog oblika autizma”, ali je kasnije dodao da ne bi mogao da garantuje da ruski lider pati od Aspergerovog sindroma.

Inače, taj sindrom spada u spektar autističnih poremećaja. Pogađa jednu od 200 osoba i češći je među muškarcima, nego među ženama. Osobe koje pate od Aspergera imaju teškoće u društvenoj interakciji, komunikaciji, mašti i kognitivnoj fleksibilnosti.

To se ispoljava, naročito kod muškaraca, nedostatkom empatije, nedovoljno razvijenom maštom, problemima u sklapanju prijateljstava i intenzivnom uživanju u specijalnim interesovanjima.

Bonus video: