DF: Vukčević ne uspijeva da zakamuflira katastrofalno stanje na Savinom kuku

Bojović je naveo i da je reagovanje Vukčevića, koji je dobro poznati aktera afere Snimak, dato u prepoznatljivom stilu partijskog "aparatčika" i aktiviste DPS-a
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.01.2015. 14:40h

Predsjednik Upravnog odbora Investiciono-razvojnog fonda (IRF), Zoran Vukčević, ne uspijeva da zakamuflira katastrofalno stanje na skijalištu Savin kuk i zataška evidentan krah zimske sezone na Žabljaku, koliko god se naprezao, ocijenio je poslanik Demokratskog fronta (DF), Vladislav Bojović.

On je kazao da je Vukčević, u maju prošle godine, najavio da će skijalište Savin kuk na Žabljaku biti po evropskim standardima, po pitanju atraktivnosti i bezbjednosti, kao i da je za razvoj tog kompleksa IRF obezbijedio tri miliona eura, a Vlada 800 hiljada eura.

„Ove zime se na Savinom kuku može govoriti o svemu, samo ne o atraktivnosti i bezbjednosti skijališta. Izgovor za nezabilježeni krah ski-sezone na Žabljaku, koji Vukčević pronalazi u nedostatku snijega, predstavlja uvredu za zdrav razum i djeluje kao podsmijavanje svima, koji su ove zime bar na dan posjetili Savin kuk“, naveo je Bojović u odgovoru na reagovanje Vukčevića.

On smatra da je, od partijskih prepucavanja i neumjesnih ličnih kvalifikacija, kojima Vukčević pokušava da skrene pažnju s problema, mnogo važnije da se utvrdi da li je cilj IRF-a i Vlade da odvrate i rastjeraju i ono malo turista, koji su prethodnih godina u zimskim mjesecima dolazili na Durmitor.

Bojović je naveo i da je reagovanje Vukčevića, koji je dobro poznati aktera afere Snimak, dato u prepoznatljivom stilu partijskog "aparatčika" i aktiviste Demokratske partije socijalista (DPS).

„Vukčević je, po svemu sudeći, i postavljen na novu funkciju u IRF-u da bi s te pozicije zloupotrebljavao državne resurse, koje su definisane na sjednicama DPS-a“, rekao je Bojović.

On je naveo da bi Vukčević trebalo da snosi odgovornost zbog kraha ski-sezone na Žabljaku i pozvao državnog tužioca da pokrene istragu i ispita na koji način je potrošeno 800 hiljada eura državnog novca, opredijeljenog za rekonstrukciju skijališta Savin kuk.

„I to s obzirom na to da postoje osnovi sumnje da su, prilikom raspolaganja tim novcem, korupcija, ugrađivanje i nenamjensko trošenje bili u punom zamahu“, poručio je Vukčević.

On smatra da je neophodno utvrditi kako je novac potrošen, imajuću u vidu katastrofalno stanje u kojem se nalazi skijalište.

„Treba utvrditi da li je novac potrošen u skladu sa zakonom ili sa nečijom korupcionaškom računicom. Ako je bilo korupcije i ako je novac pronevjeren, potrebno je do kraja razjasniti gdje je završio, da li u privatnim džepovima ili partijskoj kasi DPS-a, gdje pretpostavljamo da postoji poseban fond za izborne zloupotrebe, koje su Vukčeviću vrlo dobro poznate“, saopštio je Bojović.

On je dodao i da ne vidi razlog za panično-histeričnu reakciju Vukčevića, ako su IRF i Ministarstvo održivog razvoja i turizma radili po zakonu.

„Međutim, nakon niza reagovanja, postavlja se pitanje da li se prvi čovjek IRF-a uplašio istrage tužilaštva? Po svemu sudeći, Vukčević pokušava da odvrati tužioca od eventualnog pokretanja istrage, kako bi spriječio rasvjetljavanje čitavog slučaja“, naveo je Bojović.

Bonus video: