Teroristički napad u Belgiji, stradala dva napadača

Jedan od žitelja Vervijera kazao je da je čuo dvije eksplozije i da je vidio dva mladića kako trče od mjesta napada. "Imali su između 25 i 30 godina i bili su arapskog porijekla"
45 komentar(a)
Pariz policija, Foto: Reuters
Pariz policija, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.01.2015. 19:45h

Dvije osobe osumnjičene za napad ubijene su, a treća koja je učestvovala u napadu uhapšena je, tokom antiterorističke akcije u Belgiji, javlja BBC.

Nekoliko osoba je uhapšeno, prenosi Gardijan.

Do incidenta je došlo gradu Vervijer koji se nalazi na istoku Belgije.

Do okršaja i pucnjave je došlo kada su džihadisti napali lokalnu policijsku stanicu, prenosi Telegraf.

"Drugi Pariz je izbjegnut", kazao je belgijski ministar pravde za Nieuwsblad.

Za sada nepotvrđeni navodi sugerišu da su napadači učestvovali na sirijskom ratištu i da su se nedavno vratili u Belgiju.

Jedan od žitelja Vervijera kazao je da je čuo dvije eksplozije i da je vidio dva mladića kako trče od mjesta okršaja. "Imali su između 25 i 30 godina i bili su arapskog porijekla", kazao je on.

Jedan od zvaničnika je izjavio da je akcija bila usmjerena "protiv džihadista".

Svjedoci su naveli da je pucnjava trajala nekoliko minuta, a da se čula i eksplozija. Prema izvještajima medija i prema informacijama koje kruže na socijalnim mrežama, centar tog grada je pun policije.

Kako "Gardijan" prenosi pisanje lokalnih medija, policija ima nekoliko osumnjičenih. Pozivajući se na državnu belgijsku televiziju, "Gardijan" prenosi da je dio oko željezničke stanice u ovom gradu potpuno blokiran i da je u pitanju akcija protiv terorističke grupe.

Akcija policije se nastavlja.

Evropske države su podigle nivo bezbjednosti posle prošlonedjeljnih napada u Parizu, za koji je odgovornost preuzela Al Kaida.

Vervijer je grad na istoku, od 56.000 ljudi, u provinciji Lijež.

Bonus video: