Merkelova pozvala Putina i Porošenka da poštuju primirje

Ministri spoljnih poslova Rusije, Ukrajine, Njemačke i Francuske sastaće se sjutra u Berlinu kako bi pripremili samit u Astani o oživljavanju mirovnih pregovora o istoku Ukrajine
0 komentar(a)
Angela Merkel, Foto: Reuters
Angela Merkel, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.01.2015. 16:46h

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je predsjednicima Rusije i Ukrajine, Vladimiru Putinu i Petru Porošenku, da je spremna da učestvuje u samitu četiri zemlje o ukrajinskoj krizi samo ako postoji šansa da bude ostvaren realan napredak.

Lideri Rusije, Ukrajine, Njemačke i Francuske rade na organizovanju sastanka u glavnom gradu Kazahstana, Astani, planiranom za četvrtak.

Iz kancelarije njemačke kancelarke je, međutim, kasno sinoć saopšteno da još nije izvjesno da li će sastanak biti održan.

Merkelova je u razgovorima s Putinom i Porošenkom istakla da je za uspjeh pregovora neophodno ostvariti napredak u poštovanju primirja.

Svaka tačka mirovnog sporazuma, potpisanog u septembru u Minsku, mora biti ispunjena, insistirala je njemačka kancelarka.

Ministri spoljnih poslova Rusije, Ukrajine, Njemačke i Francuske sastaće se sjutra u Berlinu kako bi pripremili samit u Astani o oživljavanju mirovnih pregovora o istoku Ukrajine.

Bonus video: