Le Pen: Referendum za smrtnu kaznu

„Uvijek sam govorila da ću ponuditi Francuzima mogućnost da se izjasne o tome putem referenduma. Lično smatram da smrtna kazna treba da postoji u našem zakonodavstvu za najteža krivična djela“, poručila je Le Pen
1 komentar(a)
Marin Le Pen, Foto: Reuters
Marin Le Pen, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.01.2015. 11:00h

Liderka francuske desnice Marin Le Pen, povodom terorističkog napada na magazin "Šarli ebdo", ponovila je da se zalaže za vraćanje smrtne kazne.

Kako prenosi Liberasion, ona je istakla da će, ako bude izabrana za predsjednicu Francuske, organizovati referendum o ponovnom uvođenju smrtne kazne.

„Uvijek sam govorila da ću ponuditi Francuzima mogućnost da se izjasne o tome putem referenduma. Lično smatram da smrtna kazna treba da postoji u našem zakonodavstvu za najteža krivična djela“, poručila je Le Pen.

Istovremeno je zatražila bolje upravljanje na granicama, kao i podizanje značaja državljanstva, ali i jačanje sredstava koje ima na raspolaganju policija.

Ona je podvukla da učestvuje u “nacionalnom jedinstvu”, na koje je pozvao predsjednik Fransoa Oland, ističući da je zemlja ujedinjena, ne samo u žalosti, već i oko činjenice da je Francuska napadnuta, da su ugrožene kultura, slobode i vrijednosti zemlje, kao i način života.

Takođe je kazala da očekuje poziv premijera Manuela Valsa za učešće na solidarnosti.

"Čekam da zazvoni telefon i premijer pozove predstavnicu stranke koja je osvojila 25 odsto glasova na prošlim izborima da učestvuje u manifestaciji nacionalnog jedinstva“", poručila je Le Pen.

Bonus video: