"UKRAJINA MU TREBA ZA NOVI SSSR"

Kličko: Putin je bolestan, uspio je da zavadi dva bratska naroda

"Kada se građani zahvaljuju za promjene, više čistoće i red, za intenzivnije komunalne aktivnosti onda imam osjećaj uspjeha. To nije pobjeda nokautom, ali skupljam poene", objasnio je Kličko
28 komentar(a)
Vitalij Kličko, Foto: Beta-AP
Vitalij Kličko, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 16.02.2019. 12:36h

Gradonačelnik Kijeva i višestruki prvak svijeta u boksu Vitalij Kličko ističe da je posao na čelu gradske vlasti teži od bokserskog i optužuje ruskog predsjednika Vladimira Putina da želi da izgradi novi Sovjetski savez. 

"Putin je bolestan. On je svojom taktikom uspio ono što nikada nisam pomislio da je moguće, a to je da neko može dva bratska naroda da zavadi. Znam o čemu pričam, jer mi je majka Ruskinja. Putin želi da izgradi novi Sovjetski savez i za tu veliku imperiju mu je potrebna Ukrajina", objasnio je on u intervjuu bečkom dnevniku "Prese". 

Kličko, koji uživa poseban ugled na njemačkom govornom prostoru, ističe da ima isti cilj kao i predsjednik Ukrajine Petro Porošenko, a to je da zemlja bude evropska država sa evropskim standardom života i vrijednostima. 

Vezano za svoju funkciju on je naglasio da svom snagom želi da od Kijeva napravi grad koji se razvija, dodajući da ovaj grad ima potencijala. 

S tim u vezi je kazao da je Kijev pridobio već investitore za šest projekata. 

"Kada se građani zahvaljuju za promjene, više čistoće i red, za intenzivnije komunalne aktivnosti onda imam osjećaj uspjeha. To nije pobjeda nokautom, ali skupljam poene", objasnio je Kličko. 

"Posao gradonačelnika je mnogo, mnogo teži od posla svjetskog prvaka u boksu. Borba protiv korupcije, protiv starog sistema i za reforme se vodi daleko više od 12 rundi. Moj ring je sada drugačiji, a protivnici mnogo jači. Međutim ostao sam isti i moj moto je i dalje "bez borbe nema pobjede", naglasio je Kličko.

Preporučujemo za Vas