Magazin Klozer kažnjen s 20.000 eura zbog kršenja privatnosti

U obrazloženju suda navodi se da je Filipou bila "ugrožena privatnost jer je fotografisan tokom aktivnosti koje nisu povezane s njegovim poslom"
0 komentar(a)
Euro, novac, Foto: Shutterstock
Euro, novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.12.2014. 18:24h

Francuski magazin Klozer kažnjen je danas na 20.000 eura zbog kršenja privatnosti, pošto je prije nekoliko dana objavio da je član ekstremno desničarske stranke Nacionalni front - homoseksualac.

Klozer je 12. decembra objavio četiri fotografije s naslovom "Ljubav za sve nas" na kojima je potpredsjednik stranke Florijan Filipo u društvu jednog muškarca kome je lice zamagljeno.

Sud je naložio listu da na naslovnoj strani objavi sudsku presudu i da plati sudske troškove od 3.500 eura Filipou.

U obrazloženju suda navodi se da je Filipou bila "ugrožena privatnost jer je fotografisan tokom aktivnosti koje nisu povezane s njegovim poslom".

Klozer je početkom godine otkrio tajnu vezu predsjednika Francuske Fransoa Olanda s glumicom Žili Gaje, poslije čega je okončana Olandova veza s dugogodišnjom partnerkom Valeri Trirvajler.

Privatni život političara je dugo bio tabu tema u Francuskoj, do razvoda Nikole Sarkozija usred predsjedničkog mandata (2007-2012) i njegovog vjenčanja s bivšom manekenkom Karlom Bruni.

Bonus video: