Dodatne mjere bezbjednosti uoči večernje mise u Vatikanu

Izvori bliski Vatikanu naveli su da posebnu zabrinutost predstavlja ulazak pape u crkvu i njegovo kretanje po tom zdanju, pošto je argentinski papa poznat po tome da voli neposredni kontakt sa vjernicima
1 komentar(a)
Vatikan, Foto: Reuters
Vatikan, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.12.2014. 16:19h

Dodatne mjere bezbjednosti biće preduzete tokom dana i večeras za vrijeme mise u Crkvi svetog Petra koju će držati poglavar Rimokatoličke crkve Franjo na Badnje veče, prenosi danas italijanska štampa.

Vatikanska žandarmerija, pripadnici vatikanske Švajcarske garde i dodatni broj italijanske državne policije biće zaduženi za bezbjednost vjernika i pape.

Oko 160 italijanskih policajaca nadziraće ulazak vjernika u baziliku, i oni će prethodno biti pretreseni, prenose mediji.

"Opasnost od terorista i prijetnje realno postoje i bićemo u pripravnosti", navela je rimska policija i podsjetila da su prije tri mjeseca dvije bespilotne letjelice nadlijetale Trg svetog Petra.

Izvori bliski Vatikanu naveli su da posebnu zabrinutost predstavlja ulazak pape u crkvu i njegovo kretanje po tom zdanju, pošto je argentinski papa poznat po tome da voli neposredni kontakt sa vjernicima.

Uprkos prijetnjama, Franjo je rekao da ne treba "pretjerivati". Papa je od snaga bezbjednosti zatražio "diskretno" prisustvo.

Večernja misa treba da počne u 21.30, dok će vjernicima biti omogućen ulazak na Trg svetog Petra od 18.00.

Bonus video: