Rusija pozvala Obamu na proslavu pobjede u Drugom svjetskom ratu

2 komentar(a)
Kremlj, Foto: Shutterstock
Kremlj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.12.2014. 19:34h

Zvanična Moskva uputila je američkom predsjedniku Baraku Obami, kao i drugim liderima zemalja anti-hitlerovske koalicije, poziv na proslavu 70. godišnjice od pobjede u Drugom svjetskom ratu, izjavio je TAS S-u pomoćnik ruskog predsjednika Juri Ušakov.

"Ako bi nabrajao sve zemlje čijim liderima smo poslali poziv, vjerovatno bih neku propustio, ali pozivnice su poslate prema spisku prethodne godišnjice i proslave pobjede", rekao je zvaničnik Kremlja.

Naravno, pozvane su sve zemlje anti-hitlerovske koalicije, jer, jasno je, te zemlje su naši najbliži saveznici, kao što su i partneri, uključujući i zemlje u razvoju, Brazil, Indija, Kina, Južnoafrička Republika, rekao je Ušakov, ponavljajući da je poziv upućen mnogim zemljama.

Anti-hitlerovska koalicija uključuje Sjedinjene Američke Države, Veliku Britaniju, Kinu, Francusku, kao i nekoliko desetina drugih zemalja, rekao je zvaničnik Kremlja.

"Pozivnice su poslate, primijetio sam da su neke države odmah i odgovorile, dok neke druge razmatraju poziv, ali sve je to u redu jer ima još dovoljno vremena prije proslave", koja je u maju, precizirao je Ušakov.

Bonus video: