ISTRAGA U BRITANIJI

Na božićnim zabavama opijali, zlostavljali i ubijali dječake

Na zabavama je učestvovao krem britanskog društva; ugledni članovi vojske, advokati i politički establišment. Prije nego što bi zlostavljali djecu, davali bi im alkohol, najčešće viski
5 komentar(a)
pedofil, Foto: Shutterstock
pedofil, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.12.2014. 20:14h

Detektivi Skotland Jarda istražuju pedofilski lanac u samom srcu britanskog parlamenta. Oni pokušavaju da otkriju ko je odgovoran za smrt tri dječaka i seksualna zlostavljanja desetina druge djece.

Policija ima jednog svjedoka, kojeg zovu Nik, a koji je kao dječak takođe bioučecnik 'zabava' za pedofile u luksuznom stanu nedaleko od Vestminsterske palate.

Nik tvrdi da je vidio kako je jedan konzervativni zastupnik parlamenta zadavio dječaka dok je drugi dječak brutalno ubijen ispred ministra kabineta tadašnje premijerke Margaret Tačer.

Detektiv koji vodi istragu o 'VIP mreži zlostavljača djece' kazao je da vjeruje da Nik govori istinu i da je vjerodostojan svjedok.

Nik je ispričao da su djeca, od sedam do 16 godina, dovođena na zabave, uključujući i božićne, koje su se često održavale na Trgu Dolfin, u blizini parlamenta, gdje se nalazila luksuzna zgrada u kojoj su živjeli parlamentarci koji nisu bili iz Londona.

Ali, na zabavama je učestvovao krem britanskog društva; ugledni članovi vojske, advokati i politički establišment. Prije nego što bi zlostavljali djecu, davali bi im alkohol, najčešće viski.

Najšokantnije su Nikove optužbe na račun konzervativnog zastupnika koji je, tvrdi, ubio dječaka, 12-godišnjaka, tokom sadističkog iživljavanja nad njime. Sve se dogodilo 1980. godine.

"Bio sam tamo i vidio kada se to dogodilo. Ni sam ne znam kako sam se izvukao otuda", ispričao je za portal Exaro a prenosi The Daily Beast.

Jednog su drugog dječaka dvojica muškaraca tako krvnički pretukli da je od povreda umro, a sve je, tvrdi Nik, gledao i član vlade M. Tačer. Treći je dječak, kazao je, ubijen tako što ga je član pedofilske mreže namjerno pregazio automobilom.

Među zlostavljačima djece su, kazao je Nik, a potvrdio još jedan svjedok, bili i visokorangirani službenici policije. Jedan pokušaj istrage ovog strašnog slučaja već je propao početkom 80-tih. Sve je stopirano zbog 'jakih imena' britanskog establišmenta koja su se nalazila na listi potencijalnih osumnjičenih.

Sada iz Skotland Jarda pozivaju i drugu djecu koja su bila zlostavljana da im se jave, piše Dnevnik.hr.

Preporučujemo za Vas