Porošenko: Spremni smo da počnemo proces decentralizacije vlasti

Porošenko je istakao da predstavnici koje budu izabrale lokalne zajednice moraju biti spremni da pored širokih ovlašćenja prihvate i veću odgovornost za razvoj svojih teritorija
0 komentar(a)
Petro Porošenko, Foto: Reuters
Petro Porošenko, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.12.2014. 16:49h

Ukrajinske vlasti su spremne da počnu proces decentralizacije vlasti u zemlji, izjavio je danas ukrajinski predsjednik Petro Porošenko.

"Mi smo spremni da počnemo proces decentralizacije vlasti", kazao je on povodom ukrajinskog Dana lokalne samouprave, prenosi Tas.

"Danas lokalne zajednice žele da žive na drugačiji način i da imaju više kompetencija", dodao je Porošenko i naveo da je neophodnost takvih promjena postala očigledna u momentu kada se bliže lokalni izbori.

Kako prenosi Tas, Porošenko je istakao da predstavnici koje budu izabrale lokalne zajednice moraju biti spremni da pored širokih ovlašćenja prihvate i veću odgovornost za razvoj svojih teritorija.

Dan lokalne samouprave u Ukrajini se obilježava od 2000. godine kako bi se naglasio značaj tog pitanja u razvoju demokratije i konsolidaciji državnosti, navodi Tas.

Bonus video: