"NEĆE NOVU IZOLACIJU"

Putin: Rusija ne želi novu "gvozdenu zavjesu"

Zbog sankcija koje joj je povodom ukrajinske krize uveo Zapad, Rusija je na ivici recesije, a od početka godine zabilježen je značajan pad vrijednosti rublje u odnosu na euro, navodi agencija Frans pres
8 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.11.2014. 14:54h

Rusija ne želi da ponovo bude izolovana "gvozdenom zavjesom", izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

On je u intervjuu koji danas objavljuje ruska novinska agnecija TAS S, negirao da Rusija pokušava da ponovo stvori barijere u odnosu na Zapad.

"Mi to ne činimo. Niti ćemo činiti. Shvatamo kakve bi užasne posljedice po nas imala nova "gvozdena zavjesa"", rekao je Putin.

Dodao je da su neke zemlje koje su ranije pokušavale da se izoluju od svijeta, takav potez - skupo platile.

Zbog sankcija koje joj je povodom ukrajinske krize uveo Zapad, Rusija je na ivici recesije, a od početka godine zabilježen je značajan pad vrijednosti rublje u odnosu na euro, navodi agencija Frans pres.

Uprkos tome, ruski predsjednik naveo je da na njega nije mnogo uticao hladan doček na koji je naišao tokom samita G20 u Brizbejnu prošsle sedmice.

"Potpuno je nekorisno za mene za imam dobre odnose (sa zvaničnicima G 20), ako oni zanemaruju interese Rusije", rekao je Putin i dodao da Rusiji nije potrebno da se takmiči s drugim zemljama.