VB: Osuđena zbog pokušaja slanja novca mužu koji se bori za ID

Njena prijateljica Naval Msad zaustavljena je u januaru na aerodromu Hitrou u pokušaju da se sa skrivenim novčanicama ukrca u avion za Istanbul
0 komentar(a)
Kurdi, Foto: Reuters
Kurdi, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.11.2014. 17:10h

Britanka koja je pokušala da pošalje 20.000 eura svom suprugu koji se bori na strani Islamske države u Siriji, osuđena je na 28 mjeseci i sedam dana zatvora.

Amal El-Vahabi (28) postala je prva osoba u Britaniji koja je osuđena zbog finansiranja džihadista nakon suđenja koje je počelo u avgustu, na kome se moglo čuti kako je ubijedila svoju prijateljicu da novac prokrijumčari u donjem vešu, prenio je AFP.

Njena prijateljica Naval Msad zaustavljena je u januaru na aerodromu Hitrou u pokušaju da se sa skrivenim novčanicama ukrca u avion za Istanbul. Prilikom izricanja presude, sudija Nikolas Hilard je rekao da je suprug Vahabijeve, diler Ejn Dejvis, očigledno otišao u Siriju da se bori na strani ID, o čemu svjedoče fotografije koje je objavio i poslao svojoj supruzi. Sudija je prihvatio da je ideja za prebacivanje novca potekla od džihadiste, a da je Vahabi pristala jer bila "opčinjena svojim suprugom" sa kojim ima dvoje djece, ispod pet godina starosti. On je međutim odbacio zahtjeve da optuženoj bude izrečena uslovna kazna.

Bonus video: