Rusija: Prestali smo da obraćamo pažnju na izjave Bridlava

Bridlav je kazao da nije jasno o kolikom broju je riječ, ali da ima više takvih kolona, prenose agencije
0 komentar(a)
Filip Bridlav, Foto: Reuters
Filip Bridlav, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.11.2014. 19:31h

Rusko ministarstvo odbrane odbacilo je danas optužbe NATO o prisustvu ruskih vojnih konvoja u Ukrajini, nazivajući te tvrdnje "neosnovanim".

"Mi smo već prestali da obraćamo pažnju na te neosnovane izjave komandanta NATO snaga u Evropi Filipa Bridlava o takozvanim ruskim vojnim konvojima koje vidi da ulaze u Ukrajinu", izjavio je portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

NATO je registrovao više kolona ruske vojne opreme, uključujući tenkove, artiljeriju i vojsku, koje su ušle na teritoriju istočne Ukrajine u poslednja dva dana, rekao je ranije danas komandant NATO Filip Bridlav u Sofiji.

"Poslednja dva dana vidjeli smo isto što i OEBS. Vidjeli smo kolone ruske opreme, tenkove, artiljeriju, protivvazdušni sistem i borbene trupe koje ulaze u Ukrajinu", rekao je Bridlav.

Bridlav je kazao da nije jasno o kolikom broju je riječ, ali da ima više takvih kolona, prenose agencije.

Posmatrači OEBS izvijestili su u utorak da su vidjeli konvoj od 43 neobilježena vojna kamiona, od kojih je pet bilo sa raketnim bacačima i isto toliko sa haubicama, kako idu ka Donjecku, gradu pod kontrolom proruskih snaga.

Bridlav je rekao da ga najviše brine "poroznost" ukrajinsko-ruske granice.

"Vojne snage, novac, podrška, potrepštine, oružje idu preko granice potpuno po volji i to nije dobra situacija", ocijenio je Bridlav.

Bonus video: