CNN prekida emitovanje u Rusiji

U pismu koje je uputio Tarner Brodkasting Sistem Evropa, a koje je objavio Tass i list Vedomosti, nisu navedeni razlozi ove odluke
1 komentar(a)
CNN, Foto: Beta
CNN, Foto: Beta
Ažurirano: 11.11.2014. 11:06h

CNN će prestati sa emitovanjem u Rusiji prije 31. decembra, navedeno je u pismu koje je uputio menadžment te kompanije ruskim kablovskim operaterima.

U pismu koje je uputio Tarner Brodkasting Sistem Evropa, a koje je objavio Tass i list Vedomosti, nisu navedeni razlozi ove odluke.

Generalni direktor Tarner Brodkasting Sistema Rusija Tatjana Kalita odbila je da prokomentariše ovu odluku, javlja Tass.

Međutim, predstavnici kompanije su objasnili da ova odluka dolazi zbog nedavnih izmjena u ruskom zakonu o masovnim medijima.

"Zbog toga, mi ćemo završiti sa našim sadašnjim ugovorima za emitovanje. Nadamo se da ćemo se vratiti na rusko tržište i informisaćemo naše partnere o budućim planovima“, rekli su predstavnici Tarnera za Tass, prenosi Raša tudej.

Naglašeno je da ovom odlukom neće biti pogođene aktivnosti CNN-ovog studija u Moskvi.

U međuvremenu, ruska federalna agencija za monitoring medija Roskomnadzor negirala je da ima bilo kakve veze sa planovima CNN Internešenela da prestane sa emitovanjem u Rusiji.

"Pitaćemo akcionare CNN o razlozima zbog kojih prestaju sa emitovanjem“, rekao je predstavnik ove institucije za Tass.

Ova ruska agencija je navela i izjavu izvora bliskog ovoj mreži u Rusiji, koji je rekao da su razlozi povlačenja ipak komercijalni.

Vedomosti javljaju da su predstavnici glavnih ruskih kablovskih operatera VimpelCom i AKADO potvrdili da su primili pismo iz kompanije.

CNN je osnovao Ted Tarner u SAD 1980. godine, i bio je to prvi kanal koji je emitovao program 24 časa, sedam dana u nedjelji. CNN Internešenel je pokrenut 1985. i nakon kolapsa SSSR počeo je sa emitovanjem u Rusiji, početkom devedesetih, podsjeća Raša tudej.

Bonus video: