Erdogan kritikuje međunarodnu koaliciju na Bliskom istoku

"Zašto koalicione snage stalno bombarduju grad Kobani?... Zašto ne bombarduju druge gradove (u Siriji) kao što je Idlib?", rekao je Erdogan koji se nalazi u posjeti Parizu
0 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Fransoa Oland, Foto: Reuters
Redžep Tajip Erdogan, Fransoa Oland, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.10.2014. 17:34h

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan kritikovao je danas u Parizu međunarodnu koaliciju koja bombarduje položaje ekstremista iz Islamske države u Siriji i Iraku, tvrdeći da samo bombarduje kurdski grad Kobani u Siriji kod granice s Turskom.

"Zašto koalicione snage stalno bombarduju grad Kobani?... Zašto ne bombarduju druge gradove (u Siriji) kao što je Idlib?", rekao je Erdogan koji se nalazi u posjeti Parizu, gdje ga je primio francuski kolega Fransoa Oland.

"Stalno se pominje Kobani, koji je na granici s Turskom i gdje skoro nema više nikoga osim 2.000 boraca", dodao je turski predsjednik.

Turske vlasti su prošle nedjelje, pod pritiskom SAD, dozvolile da irački Kurdi prođu preko njene teritoriju do Kobanija, iako su ranije navodile da neće dozvoliti slanje bilo kakvih vojnih kopnenih jedinica u taj sirijski grad.

Islamska država pokrenula je ofanzivu na Kobani sredinom septembra u nadi da će preuzeti kontrolu nad trećim kurdskim gradom u Siriji.

Bonus video: