Ni DNK analiza ne pomaže: Jednojajčani blizanci-provalnici "vuku za nos" italijansku policiju i sudove

Braća Truši, etnički Albanci, jednojačani blizanci koji se jednako oblače i imaju iste tetovaže, nose toliko sličan genetski profil da ih je moguće razlikovati jedino otiscima prstiju. A momci, naravno, na "poslu" nose rukavice
3955 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.01.2019. 11:18h

Italijanske sudije muku muče kako osuditi serijskog provalnika pošto nikako ne uspijevaju ustanoviti ko je počinio krađe za koje se tereti, on ili njegov jednojajčani blizanac.

Sud u Veroni prije nekoliko je dana oslobodio Eduarda Trušija (34) optužbe za tešku krađu jer se ni DNK analizom nije moglo dokazati je li na mjestu zločina bio on ili njegov jednojajčani blizanac Edmond.

Njegov advokat Fabio Porta kaže da to nije prvi put. Sud je njegovog klijenta oslobodio i 2016. i 2017., “zato jer ga nije bilo moguće sa sigurnošću identifikovati ni DNK metodom”, rekao je.

Braća Truši, etnički Albanci, jednojačani blizanci koji se jednako oblače i imaju iste tetovaže, nose toliko sličan genetski profil da ih je moguće razlikovati jedino otiscima prstiju. A momci, naravno, na "poslu" nose rukavice, piše hrvatska novinska agencija Hina.

Obojica imaju podeblji policijski dosje i povezuju se sa više stotina provala u kuće širom sjeverne Italije. Ali dokazati im zasad ne uspijevaju ništa.

Bonus video: