Kako je Putin proveo svoj rođendan?

"Pješačio sam planinama skoro devet kilometara. Sve me još boli", rekao je Putin, otvarajući sjednicu predsjedničkog Savjeta za razvoj fizičke kulture i sporta
1 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.10.2014. 12:31h

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je na rođendan prepješačio skoro devet kilometara u sibirskim planinama.

"Za mene je prije dva dana (kada je napunio 62 godine) bio dan šetnje. Pješačio sam planinama skoro devet kilometara. Sve me još boli", rekao je Putin, otvarajući sjednicu predsjedničkog Savjeta za razvoj fizičke kulture i sporta.

Vladimir Putin je u utorak razgovarao i sa više stranih lidera, među kojima bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom i japanskim premijerom Šinzom Abeom, koji su mu čestitali rođendan, prenijela je agencija Ria Novosti.

Putin je na rođendan uzeo slobodan dan da bi proslavio rođendan u sibirskoj tajgi koja se, prema riječima njegovog portparola, nalazi na 300-400 kilometara od najbližeg naselja, a proslave u njegovu čast su organizovane i na drugim mjestima u svijetu.

Svjetski mediji su ranije objavljivali slike na kojima je Putin prikazan tokom lova, ribolova, dok jaše konja i to često go do pojasa.

U glavnom gradu Čečenije, Groznom, hiljade ljudi je nosilo 600 metara dugu zastavu Rusije ulicama grada.

Predsjednik Čečenije Ramzan Kadirov napisao je na svom nalogu na Instagramu da je Putinov rođendan proslavilo 100.000 ljudi.

Poglavar Ruske pravoslavne crkve, patrijarh Kiril čestitao je Putinu rođendan riječima da je "njegovo vođenje države postalo sastavni dio nacionalne istorije".

Ruski mediji su na svojim sajtovima objavili fotografije sa izložbe u Moskvi, pod nazivom - "12 zadataka Vladimira Putina" na kojima je ruski lider prikazan kao čuveni antički junak Herkul koji se bori protiv zapadnih sila, koje su prikazane kao zmije i čudovišta.

Rođendan se slavio i u Njujorku, gdje je obožavalac Putinovog lika i djela otvorio radnju sa majicama sa njegovim likom.

Putin je rođen 8. oktobra 1952. godine u Sankt Peterburgu.

Bonus video: