Letonija: Pobjeda vladajuće koalicije

Tročlana vladajuća koalicija Partije ujedinjenja, Nacionalističke alijanse i Unije zelenih i farmera, osvojila je većinu od 61 mjesta u parlamentu
62 pregleda 0 komentar(a)
Letonija, izbori, Foto: Beta-AP
Letonija, izbori, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 05.10.2014. 10:54h

Tročlana vladajuća koalicija desnog centra pobIJedila na izborima u Letoniji, dok je proruska opoziciona partija "Soglasje" osvojila većinu mjesta u parlamentu.

Ljevičarska partija "Soglasje", saveznik Partije ruskog predsjednika Vladimira Putina "Jedinstvena Rusija", osvojila je 25 mjesta u parlamentu, ali nema koalicionog partnera tako da će ostati u opoziciji, prema rezultatima sa 1.000 od ukupno 1.054 biračkih mesta, prenio je AFP.

Tročlana vladajuća koalicija Partije ujedinjenja, Nacionalističke alijanse i Unije zelenih i farmera, osvojila je većinu od 61 mjesta u parlamentu, što bi moglo da se poveća na 68 mjesta jer će joj se vjerovatno pridružiti četrvrta partija. Predsjednik Letonije Andris Berziniš dao je partijama rok od nedjelju dana da se dogovore o saradnji. Uspeh koalicije desnog centra, čija je popularnost opala zbog godina oštrih mjera štednje i finansijske krize, objašnjava se zauzimanjem oštrog stava prema akcijama Rusije u Ukrajini, navodi francuska agencija.

Bonus video: