Grčkoj prijeti kazna od 15 miliona eura

Evropska komisija traži novčanu kaznu za Atinu jer nije postupila u skladu sa presudom iz 2009. godine, i nije izradila plan upravljanja medicinskim otpadom i kancerogenim hemikalijama koje se odlažu u životnu sredinu
0 komentar(a)
Atina, Foto: Reuters
Atina, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.09.2014. 18:30h

Evropska unija zatražila je da Grčka bude kažnjena sa skoro 15 miliona eura zbog neispravnog načina odlaganja toksičnog otpada.

U preporuci poslatoj Evropskom sudu pravde, Evropska komisija traži novčanu kaznu za Atinu jer nije postupila u skladu sa presudom iz 2009. godine, i nije izradila plan upravljanja medicinskim otpadom i kancerogenim hemikalijama koje se odlažu u životnu sredinu, prenosi agencija AP.

"Tražimo od suda da izrekne kaznu od nešto ispod 15 miliona eura u paušalnom iznosu", izjavio je portparol Evropske komisije Džo Henon, i dodao da bi Grčka trebalo da bude kažnjena sa dodatnih 73.000 eura svakog dana dok ne ispuni svoje obaveze.

"Grčka mora da stvori adekvatne objekte koji će upravljati opasnim otpadom, kao i da riješi problem nagomilanog otpada", dodao je Henon

Bonus video: