Italija zaplijenila imovinu biznismena bliskog Putinu

Arkadija Rotenberga, inače Putinovog partnera u džudou, Brisel i Vašington su u julu stavili na listu osoba pogođenim sankcijama Moskvi zbog rata u istočnoj Ukrajini
2 komentar(a)
Rim, Foto: Shutterstock
Rim, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.09.2014. 14:26h

Italijanske vlasti zaplijenile imovinu vrijednu 30 miliona eura koja pripada kompanijama pod kontrolom bliskog saradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina.

On se našao na meti sankcija EU i SAD, saopštio je danas zvaničnik italijanske finansijske policije.

Arkadija Rotenberga, inače Putinovog partnera u džudou, Brisel i Vašington su u julu stavili na listu osoba pogođenim sankcijama Moskvi zbog rata u istočnoj Ukrajini.

Italijanski zvaničnik koji je želio da ostane anoniman, rekao je da je policija zaplijenila imovinu kompanije "Aurora 31" sa sjedištem u Rimu koju kontroliše Rotenbeg preko jedne firme sa Kipra.

Među nekretninama koje su se našle na meti finansijske policije nalazi se stan u Kaljariju na Sardiniji, kao i više vila na tom ostrvu, jedna vila u Tarkiniji kod Rima i hotel u centru Rima. Takođe je zaplijenjena i jedna vila u direktnom vlasništvu Rotenberga, navodi Reuters.

Prema navodima američkog minsitarstva finansija, Rotenberg i njegov brat Boris imali su poslovne ugovore vrijedne sedam miliona dolara za Zimske olimpijske igre u Sočiju, kao i druge vrijedne ugovore sa Gaspromom.

U kancelariji kompanije "Aurora 31" nijesu odgovarali na pozive Reutersa, a recepcioner pomenutog hotela u Rimu rekao je da se posao odvija normalno.

Bonus video: