RT: Granatirana fabrika municije i eksploziva u Donjecku

Jedan zavaničnik rekao je za ukrajinsku televiziju 112 da je granata direktno pogodila postrojenje sa eksplozivima, što je prouzrokovalo još jednu eksploziju
0 komentar(a)
ksplozija, fabrika, Donjeck, Foto: Screenshot (YouTube)
ksplozija, fabrika, Donjeck, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 20.09.2014. 14:09h

Snažna eksplozija odjeknula je u Donjecku kada je granata pogodila fabriku municije i eksploziva, nedaleko od ruskog konvoja humanitarne pomoći, javlja RT.

Kako je javila Raša tudej, nema žrtava i povrijeđenih, a eksploziju na istoku Ukrajine pratio je veliki bijeli oblak dima.

Pogođeno postrojenje u Donjecku služi za proizvodnju eksploziva i municije kao i za demontiranje neeksplodiranih bombi prikupljenih sa bojišta.

Jedan zavaničnik rekao je za ukrajinsku televiziju 112 da je granata direktno pogodila postrojenje sa eksplozivima, što je prouzrokovalo još jednu eksploziju.

"Srećom nije pogođeno glavno postrojenje, gdje je smješteno dvije i po tone eksploziiva", rekao je Ivan Prohodko zamjenik predsjedavajućeg gradske skupštine.

Prema njegovim riječima, načinjena je velika materijalna šteta, ali niko nije povrijeđen.

Spekuliše se da je ukrajinska vojska lansirala taktičku raketu "Tačka".

U Donjeck je ranije danas stigao ruski konvoj sa oko 200 teretnih vozila humanitarne pomoći, prvi koji je upućen u taj grad i stacioniran je, prema navodima RT, samo deset kilometara od pogođene fabrike municije.

U Minsku su rano jutros članice Kontakt grupe za Ukrajinu potpisale Memorandum o sprovođenju režima prekida vatre u istočnoj Ukrajini.

Bonus video: