Kameron: Vrijeme je da krenemo dalje

Kameron je naveo da su svi čuli volju naroda Škotske i poručio onima koji su zaokružili "da" da ih čuje
58 pregleda 0 komentar(a)
Dejvid Kameron, Foto: Reuters
Dejvid Kameron, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.09.2014. 07:04h

Britanski premijer Dejvid Kameron je rekao da je poslije referenduma vrijeme da Ujedinjeno Kraljevstvo krene napred i da nema mjesta preispitivanju rezultata.

Pitanje nezavisnosti je riješeno bar za jednu generaciju, a možda, kako to kaže Aleks Salmond, možda i zauvijek. Bilo je ispravno to što smo poštovali želju naroda Škotske da se izjasne. Sada nema mjesta za nedoumice i rasprave. Nema mjesta za ponavljanje", rekao je Kameron.

Kameron je naveo da su svi čuli volju naroda Škotske i poručio onima koji su zaokružili "da" da ih čuje. "Sada je vrijeme da naše Ujedinjeno kraljevstvo stane zajedno i krene napred. To je osjećanje koje ne dijele samo ljudi u ovoj zemlji, već širom svijeta", rekao je Kameron. On je podvukao da je referendum dao jasan rezultat koji je sačuvao zemlju i četiri nacije zajedno, kao i da je vrijeme za paket kojim su Škotskoj obećanja šira ovlašćenja. "Kao i milioni ljudi, ja sam oduševljen rezultatom. Mi smo ponudili plan za dalje i to ćemo uraditi i u parlamentu. Postaraćemo se da ono što smo najavili bude ispunjeno u potpunosti", rekao je on. Kameron je rekao da je vrijeme za bolju zajedničku budućnost i dodao da je važno to što je Britanija zemlja u kojoj se ovakva pitanja rješavaju mirno, glasačkom kutijom.

Bonus video: