DRASTIČNA MJERA

Francuzi zabranili mobilne telefone čak i na školskim odmorima

Svrha zabrane korišćenja mobilnih telefona u školama je podstaći djecu da se socijalizuju, fokusiraju na nastavu i da se "skinu" s društvenih mreža
0 komentar(a)
mobilni telefon škola, Foto: Shutterstock
mobilni telefon škola, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.09.2018. 09:09h

Učenici u Francuskoj u školske se klupe vraćaju bez mobilnih telefona.

Naime, francuske vlasti zabranile su korišćenje mobilnih uređaja u osnovnim školama, a ovu odluku mogu sprovoditi i srednje škole, ukoliko to žele.

Mobilni telefoni su zabranjeni na nastavi već čitavu deceniju, a zabrana se sad proširila, pa ih đaci ne smiju koristiti ni na školskim odmorima, prenosi Radio Sarajevo.

Procedura je takva da svoje mobilne uređaje đaci po dolasku u školu stišavaju i zaključavaju u ormariće. Postoje izuzeci, a a to su djeca s invaliditetom, koja svoje telefone smiju držati kod sebe.

Svrha zabrane korišćenja mobilnih telefona u školama je podstaći djecu da se socijalizuju, fokusiraju na nastavu i da se "skinu" s društvenih mreža.

"Djeca se danas uopšte ne igraju u školama. Na odmorima svako gleda u svoj uređaj. Nema smijeha, galame. S edukativnog gledišta to je veliki problem", poručio je ministar obrazovanja Žan-Mišel Blanker.

Preporučujemo za Vas